facebook

ДепартаментМедии и комуникация

Сборник с доклади от лятна школа по връзки с обществеността 2013: [CD]

koritsa-pr-school-2013-web_184x250_fit_478b24840a

Сборник с доклади от лятна школа по връзки с обществеността 2013: [CD]

Департамент „Масови комуникации“, НБУ. - София: НБУ, 2014. ISВN 978-954-535-851-7

Сборници

Темата на Лятната школа е „Изборите в ПР и ПР при избори“. През месец май на 2013 г. се проведоха избори за 42-то Народно събрание на Р България. Избирателната активност на гражданите бе най-ниската, отчетена до сега – 51,33%. Периодът на предизборната кампания, но и месеците преди нея, бяха наситени със скандали до такава степен, че дори и научната общност, която следи процесите в областта на политическите комуникации, не успяваше да се информира за всички обстоятелства. Колегията се запита – има ли място за професионализъм, за спазване на етичните кодекси и съобразяване с моралните норми, при положение, че в общия предизборен комуникационен хаос трудно може да се намери каквато и да е професионална логика.
Разглежданите въпроси, които намериха място в научната дискусия в тези два дни, неизменно получаваха своя отзвук в коментара на изминалите парламентарни избори, но без изключения поставяха въпроса по-високо – за личните избори на всеки професионалист.  Какво е човешкият живот, ако не една (без)конечна поредица от избори и стечения на обстоятелства. Стеченията са най-вероятно подредени от съдбата или и те са обусловени от нечии чужди избори и нашите собствени изминали избори. Чужди ли са обаче „чуждите“ избори, щом оказват влияние върху нашия живот? А колко е важно какво ще изберем, когато става дума за професионалните избори, за тези, които правим, докато работим за други хора?
Може би един единствен път в живота си човек не избира – дали да се роди или не. След това всеки миг за всяко нещо ние правим избор, а от него зависи и накъде ще тръгне животът ни.

 

Съдържание


Сборник