facebook

ДепартаментМедии и комуникация

Актуално

debora-ioana_678x410_crop_478b24840a
15.05.2023 15:51

Студентски тандем от НБУ спечели награда „Изгряваща звезда“ за летящ старт в пиара

На 11-и май две студентки от НБУ получиха отличие на церемонията по награждаване на най-успешните кампании в сферата на комуникациите в България – BAPRA Bright Awards 2023. Дебора Шофелинова и Йоана Цанева, студентки в специалност „Връзки с обществеността“, завоюваха среброто в съвсем новата за наградите категория „Изгряваща звезда“. Двете са част от екипа на пиар агенция „Интеримидж“.

За първи път в историята на BAPRA Bright Awards новата категория поощри комуникатори, които тепърва започват своя професионален път. Кандидатурите, които се оценяват от международно жури, описват процеса на работа на младите пиари за реализацията на комуникационната кампания.  

На церемонията Дебора сподели: „ПР сферата е като отборна игра. За мен е чест да споделя тази награда с моята съотборничка Йоана. Посвещавам я на всички свои ментори, преподаватели и приятели, които разпалиха у мен искрата, превърнала се в комуникационен пламък. Обещавам им, че следва бурно продължение!“

Йоана добави: „От скромния си опит в сферата разбрах, че стига да искаш да вземеш, има кой да ти даде. И то по много! С Деби сме добър тандем и се радвам, че работата ни срещна. Благодаря на професорите и на менторите си, че ме провокират да бъда по-добра.“

Дебора е студентка във втори курс, а Йоана – в четвърти. И двете започват работа като стажанти в агенция „Интеримидж“ по препоръка на проф. д-р Десислава Бошнакова. Следвайки напътствията на менторите си в агенцията, Деби и Йоана приемат предизвикателството да се грижат за публичността – връзки с медиите; връзки със заинтересованите страни; съдържание в социалните медии; цялостно пиар съдържание – на студентското състезание ,,Рекламна академия“, тристранен проект на Нов български университет, Българската асоциация на рекламодателите (БАР) и Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА).  

В комуникацията на студентската надпревара Деби и Йоана създадоха актуално съдържание в нов стил, по-близък до тяхното поколение, и не на последно място – предоставиха медийна трибуна на своите колеги. Така тандемът от НБУ допринесе за по-голямо публично присъствие не само на менторите и организаторите на „Рекламна академия“, но и на участниците и отборите победители.